Ministerul Sanatatii a achizitionat mastile de protectie pentru persoanele defavorizate

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a finalizat achizitia mastilor de protectie pentru familiile si persoanele defavorizate.
In urma finalizarii achizitiei, vor fi achizitionate 115 milioane de masti in valoare de 73 600 000 lei farar TVA, cu un pret unitar de 0,68lei fara TVA/masca.

Mastile de protectie vor fi transportate direct la directiile de sanatate publice in termenul maxim de pana la 7 zile si vor fi distribuite beneficiarilor de catre autoritatile publice locale cu ajutorul asistentilor medicali comunitari si ai mediatorilor sanitar.

Fiecare persoana eligibila va primi un numar de 50 masti de protectie. Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2 300 000 de persoane, dupa cum urmeaza:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr.277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi sunt de pana la 704 lei, inclusiv, reprezentand nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificarile si completarile ulterioare;

d) persoanele incadrate in grad de handicap care realizeaza venituri exclusiv din prestatiile sociale prevazute de art. 42 si art.58 din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Etichete: masti de protectie, masti gratuite, masti persoane defavorizare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.