Informare si suport pentru pacientii cu HIV, in contextul epidemiei Covid-19

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA a lansat, in contextul epidemiei cu noul coronavirus, o platforma de informare si suport pentru pacientii cu HIV.

„Inca de la inceputul pandemiei, pacientii seropozitivi din Romania au fost supusi unor incercari majore, inclusiv prin transformarea spitalelor in care ei beneficiau in mod obisnuit de tratament in spitale principale pentru tratamentul COVID-19. Chiar daca au fost directionati catre alte spitale, acolo au fost refuzati, cu o teama dubla, de infectia cu HIV si de infectia cu noul coronavirus. Proiectul de fata se adauga intregii activitati a Federatiei UNOPA, care, pe langa informarea pacientilor si sprijinirea dialogului acestora cu medicii, ofera servicii de consiliere telefonica sau online, servicii de suport pentru pacienti, monitorizarea accesului pacientilor la tratament si servicii medicale”, a declarat directorul executiv UNOPA, Iulian Petre, potrivit unui comunicat de presa.

UNOPA deruleaza in aceasta perioada un proiect de informare si consiliere prin care isi propune sa aduca in atentia persoanelor care traiesc cu HIV informatii din surse autorizate privind masurile speciale pe care trebuie sa le adopte pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Etichete: bolnavi hiv, informatii pacienti hiv coronavirus, masuri protectie covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.