Inchiderea scolilor ar putea agrava fenomenul obezitatii infantile, avertizeaza medicii

Inchiderea scolilor, a locurilor de joaca, a terenurilor sportive si taberelor de vara din cauza Covid-19 ii determina pe pediatrii nutritionisti si dieteticieni americani sa-si exprime ingrijorarea.

Schimbarile in obiceiurile alimentare si o scadere per ansamblu a activitatii fizice ar putea duce in viitor la agravarea obezitatii infantile, fenomen care a inregistrat o crestere constanta in ultimele patru decenii potrivit datelor Centrelor americane pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC), informeaza DPA.

“Copiii nu au posibilitatea sa faca miscare si sa ia parte la activitati fizice asa cum s-ar fi intamplat in mod normal pe timpul verii”, a spus Rima Himelstein, medic pediatru specializat in sanatate adolescentilor la Spitalul de pediatrie Nemours/Alfred I. duPont din Wilmington, potrivit Agerpres.

Peste o treime dintre tinerii cu varste sub 19 ani sunt considerati supraponderali sau obezi. Obezitatea infantila presupune un indice de masa corporala (IMC) cu o valoare egala sau mai mare de percentila 95% in grupa tinerilor de aceeasi varsta si sex – ceea ce inseamna ca indicele lor de masa corporala este mai mare decat cel al 95% dintre persoanele din aceeasi din acelasi grup.

Parintii pot gasi diferite modalitati pentru a mentine sanatatea copiilor in timpul carantinei, spun specialistii care recomada respectarea unui program regulat de mese si cumparand cat de multe fructe si legume posibil.

Totodata, acestia avertizeaza ca nu trebuie mancat cu televizorul deschis, pentru ca asta mareste timpul de servire a mesei si creste cantitatile de alimente consumat.

Cand vine vorba despre activitati fizice, parintii trebuie sa dea dovada de creativitate.

Orice activitate care creste ritmul cardiac este eficienta, cum ar fi dansul, muzica, saritul coardei sau chiar jocul unor jocuri video care presupun miscare. Esentialul este ca cei mici sa participe cu entuziasm.

Etichete: inchiderea scolilor, scoala online, exercitii fizice copii, obezitate infantila

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.