Sprijin financiar pentru achizitionarea unei perechi de ochelari pentru mii de copii din Bucuresti

4.000 de copii din Bucuresti vor beneficia de un sprijin de 500 de lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari.
Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, lanseaza luni, 18 mai, proiectul „CLAR – pentru COPII”.

“Este un nou proiect destinat sanatatii bucurestenilor, mai ales intr-o perioada in care o parte dintre parinti pot fi afectati financiar de epidemie: 4.000 de copii vor beneficia de sprijin financiar din partea Primariei Capitalei pentru confectionarea unei perechi de ochelari de vedere – rame si lentile. Este alocata o suma de maxim 500 de lei pentru fiecare beneficiar in parte. Continuam astfel de forme de spriin pentru sanatatea copiilor si a tuturor bucurestenilor, intrucat este un domeniu prioritar pentru noi.”, precizeza primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Inscrierile incep pe 18 mai si se desfasoara online, pe site-ul dedicat proiectului – http://clar.assmb.ro (la Sectiunea „Inscriere in proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se afla lista cu unitatile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip si alte detalii utile pentru inscriere.

Potrivit sursei citate, vor beneficia de acest proiect copiii cu varsta de pana la 17 ani cu domiciliul stabil sau viza de resedinta in Municipiul Bucuresti, obtinuta cu cel putin 6 luni inainte de depunerea cererii de aplicare in cadrul proiectului. De asemenea, solicitantii trebuie sa aiba recomandare medicala de la oftalmolog.

Proiectul se va derula in perioada 2020-2021 si are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere in randul copiilor, cu impact asupra calitatii vietii, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate.

Proiectul „CLAR – pentru COPII” a fost aprobat prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totala a acestuia este de doua milioane lei.

Etichete: ochelari pentru copii, consultatii oftalmologice copii, cost ochelari copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.