Dupa 15 mai se poate iesi din localitate cu o declaratie verbala si acte doveditoare

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a explicat ca dupa 15 mai se va putea iesi din localitate daca exista motive bine intemeiate, mentionand ca va fi o declaratie verbala insotita de documente, de exemplu un act de proprietate.

„Dupa 15 mai se poate iesi din localitate doar din motive bine intemeiate, mergem sa ingrijim pe cineva – un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului, sunt lucruri care sunt motive intemeiate, veti vedea in urmatoare perioada. (…) Declaratia pentru iesire din localitate ne-am gandit ca deocamdata sa fie verbala, putand dovedi si cu ceva, un act de proprietate. Trebuie sa facem dovada acelui motiv bine intemeiat, dam adresa unde mergem si atunci se poate verifica”, a explicat Nelu Tataru, in Parlament, citat de Agerpres.

El a mentionat ca printre motivele bine intemeiate pentru iesirea din localitate se afla si evenimente restranse in familie.

Potrivit demnitarului, in interiorul localitatii se va circula fara declaratia pe proprie raspundere, dar se vor respecta, in continuare, unele principii si precautii.

Etichete: deplasare in afara localitatii, relaxare restrictii, masuri autoritati dupa 15 mai, declaratie deplasare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.