Un studiu restrans sugereaza ca noul coronavirus ar putea fi transmis si pe cale sexuala

Cercetatorii chinezi care au testat sperma barbatilor infectati cu Covid-19 au constatat ca un mic procent dintre ei prezentau urme ale noul coronavirus in lichidul seminal, ceea ce creeaza o posibilitate ca boala sa fie transmisa si pe cale sexuala, au anuntat oamenii de stiinta citati de Reuters si AFP.

Un studiu efectuat de medici de la Spitalul Municipal Shangqiu din China pe 38 de barbati internati cu aceasta boala, a relevat ca sase dintre ei (16%), aveau virusul SARS-CoV-2 in lichidul seminal, relateaza si Agerpres.

Concluziile sunt preliminare si se bazeaza doar pe un numar restrans de barbati infectati, insa cercetatorii spun ca este nevoie de mai multe teste pentru a afla daca transmisia sexuala ar putea juca un rol in raspandirea pandemiei de Covid-19.

“Daca s-ar putea dovedi ca SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual, acest lucru ar putea fi o parte critica a prevenirii, avand in vedere faptul ca SARS-CoV-2 a fost detectat in lichidul seminal al pacientilor aflati in recuperare „, a notat echipa de cercetatori in concluziile publicate in JAMA Network Open.

Totusi, unii expertii au atentionat ca acestea rezultate trebuie tratate cu prudenta, in contextul in care alte studii restranse nu au identificat noul coronavirus in sperma.

Etichete: transmitere coronavirus sex, boli cu transmitere sexuala, cum se transmite covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.