Numarul apelurilor de urgenta care reclama violenta conjugala in izolare a crescut cu 60% in toata Europa

Serviciile de urgenta din toata Europa au inregistrat o crestere de pana la 60% a apelurilor telefonice ce reclama violenta conjugala in timpul izolarii, a atentionat OMS Europa, potrivit AFP.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a precizat ca violentele in familie au tendinta sa se inmulteasca in perioada de criza, in special cu masurile de restrictie si de izolare introduse pentru a limita raspandirea noului coronavirus, relateaza si Agerpres.

„Apelurile se inmultesc in aproape toate tarile”, a subliniat o experta a organizatiei, Isabel Yordi, potrivit surselor citate.

Fondul ONU pentru Populatie (UNFPA) a estimat ca 31 de milioane de cazuri suplimentare de violente familiale ar putea avea loc in lume daca izolarea ar continua inca sase luni.

Etichete: violenta conjugala, apel urgenta violenta, stres izolare carantina, consecinte izolare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.