Arafat: Lipsa unor unelte care sa descurajeze pe cei care nu vor sa respecte regulile devine o probema

Medicul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune ca devine o mare problema lipsa unor unelte care sa ii descurajeze pe cei care nu vor sa respecte regulile, in mijlocul unei batalii in care respectarea regulilor este o conditie fundamentala pentru a preveni o catastrofa de sanatate publica de mari proportii.

Arafat mai subliniaza impactul deciziei privind neconstitutionalitatea amenzilor date pentru nerespectarea masurilor impuse in cazul COVID-19.

„Am spus clar ca nu discut si nu comentez decizia in sine, insa este normal sa semnalez ca lipsa unor unelte care sa descurajeze pe cei care nu vor sa respecte regulile, in mijlocul unei batalii in care respectarea regulilor este o conditie fundamentala pentru a preveni o catastrofa de sanatate publica de mari proportii, devine o problema majora. In situatia in care se afla intreaga lume, in care tari cu sisteme sanitare foarte avansate au fost puternic lovite, este normal sa luam orice masura posibila ca sa aparam vietile cetatenilor, dar si ale celor care lucreaza in sistemul de interventie si in sistemul sanitar’, scrie intr-o postare pe pagina de Facebook a secretarului de stat.

Totusi, el a adaugat ca intelege supararea si frustrarea cetatenilor care doresc cat mai repede intoarcerea la normalitatea dinaintea pandemiei.

“Nu discut in acest caz eventuale abuzuri sau nemultumiri in ce priveste aplicarea amenzilor si care pot oricand sa fie solutionate pe cale legala, ci de masurile care pot descuraja intr-un mod eficient pe cei care nu au de gand sa respecte regulile punand pe altii in pericol.”, a mai precizat Arafat.

Etichete: raed arafat, amenzi stare de urgenta, restrictii ordonante militare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.