Din 15 mai se redeschid frizeriile, cabinetele stomatologice si muzeele

Relaxarea masurilor impuse pana in prezent de starea de urgenta se va face treptat, potrivit sefului statului, Klaus Iohannis. Presedintele a mentionat ca starea de urgenta nu se va prelungi, ci va intra in vigoare starea de alerta.

“Multi ma intreaba, si se intreaba: „bun, si ce se intampla mai departe?”, si vreau sa spun din capul locului ca asa-numita relaxare se va face pas cu pas. Un astfel de pas fiind, de regula, cam de doua saptamani. Deci, unele masuri le vom lua incepand din 15 mai, dar urmatorul calup de masuri de relaxare va veni probabil la inceputul la iunie, pe urma la mijlocul lui iunie, si asa mai departe”, a declarat Klaus Iohannis, luni, intr-o declaratie publica.

Vestea buna pentru romani este ca, incepand cu 15 mai se vor redeschide frizeriile si saloanele de coafura, dar si cabinetele stomatologice sau muzeele.

Seful statului a subliniat ca toate acestea se vor face in conditii speciale de distantare, in conditii de igiena si cu purtarea mastii de protectie in spatiile publice inchise.

Totodata, el a mai precizat ca deplasarile, in esenta, vor fi restrictionate pentru a pleca din localitate, cu cateva exceptii. Va fi permis sa se plece din localitate in interes de serviciu sau pentru probleme medicale. De asemenea, este posibil sa se iasa din casa pentru sport individual.

Dupa data de 15 mai ramane in vigoare restrictia privind intalnirile cu mai mult de 3 persoane.

Etichete: stare de urgenta, relaxare masuri, stare de alerta, preventie coronavirus, masuri de protectie covid-19, klaus iohannis

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.