Excursiile cu cortul sau rulota, un trend in timpul pandemiei | Sfaturi de la medic pentru o vacanta in siguranta

Excursiile cu cortul sau cu rulota ar putea deveni un trend pentru vara acestui an si chiar in anul viitor, in contextul pandemiei de coronavirus.

Inclusiv specialistii in sanatate spun ca este mai sigur sa optam pentru o astfel de vacanta, mai ales pentru a evita zonele aglomerate.

”Trebuie sa plecam de la un context epidemiologic general, adica o situatie favorabila in care sa avem cat de cat siguranta ca nivelul de transmitere comunitara este extrem de redus pentru a preintampina eventualul risc de expunere la acest virus. In conditiile in care avem un context general favorabil putem eventual sa luam in calcul si o destinatie de vacanta, ideal in tara. (…) In principiu, cred ca oamenii, din instinct, se vor reprofila si vor cauta acele zone, acele locatii in care se simt mai in siguranta. (…) Trebuie sa respectam aceste principii generale, practic distantarea sociala, evitarea zonelor aglomerate. Atunci cand mergem in locurile de servire a mesei sa avem o distanta corecta, optima intre noi si celelalte persoane, sa nu ne cazam in locuri unde exista un risc de intersectare cu multe persoane. Vor fi incurajate foarte mult excursiile cu cortul, in rulote. Noi nu am avut aceasta cultura pana la acest moment, insa probabil ca va deveni un nou trend cel putin in urmatorii doi-trei ani”, a declarat Valeriu Gheorghita, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Carol Davila’, potrivit Agerpres.

De altfel, doctorul intareste ideea ca nu trebuie sa plecam in concediu daca prezentam semne de boala.

”Este bine sa nu plecam in concediu daca avem semne de boala, orice simptomatologie respiratorie si febra. Este mai bine sa stam izolati acasa si in niciun caz sa iesim in comunitate”, a subliniat medicul.

Totusi, daca vrem neaparat sa mergem intr-un concediu in afara tarii anul acesta, trebuie sa ne informam extem de bine vizavi de destinatie si epidemia Covid-19, pentru ca nu toate tarile se confrunta cu acelasi nivel al pandemiei.
Sunt tari in care nivelul infectiilor a crescut foarte mare si nu exista nicaieri certitudinea ca riscul de expunere este mai mare sau mai mic.

In opinia medicului de la Spitalul Militar, ar trebui evitate locurile de cazare in care este un numar mare de persoane, pentru ca riscul de aglomerare va fi unul foarte mare.

Si, chiar si in timpul vacantei, relaxarea nu inseamna si o slabire a masurilor de preventie. In continuare trebuie respectate regulile stricte de igiena si de distantare sociala.

Etichete: vacanta in timpul pandemiei, destinatii sigure de vacanta, idei de vacanta in timpul epidemiei covid-19, locuri de vacanta 2020

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.