Ziua mondiala a sigurantei si sanatatii la locul de munca

Anual, la data la 28 aprilie, se marcheaza ziua mondiala a sigurantei si sanatatii la locul de munca, ocazie cu care se initiaza campanii de promovare a sigurantei si sanatatii la locul de munca, precum si a muncii decente.

In 2020, in conditiile in care guvernele, angajatorii, lucratorii si societatile intregii lumi se confrunta cu lupta impotriva pandemiei COVID-19, Ziua mondiala a sigurantei si sanatatii la locul de munca se axeaza pe combaterea focarului de boli infectioase la locul de munca, cu accent pe COVID-19, precizeaza site-ul www.ilo.org, potrivit Agerpres.

Astfel, in 28 aprilie, la sediul Organizatiei Internationale a Muncii (OIM)/International Labour Organization (ILO) de la Geneva, se desfasoara campania „Opriti pandemia! Securitatea si sanatatea la locul de munca pot salva vieti!”.

„Avem nevoie de masuri speciale pentru a proteja milioanele de persoane care lucreaza in domeniul sanatatii si alti lucratori care isi risca propria sanatate pentru noi in fiecare zi. (…) Telemunca ofera noi oportunitati pentru angajati de a continua sa lucreze… Cu toate acestea, angajatii trebuie sa aiba posibilitatea de a negocia aceste angajamente, astfel incat sa pastreze un echilibru intre munca si alte responsabilitati, cum ar fi ingrijirea copiilor, a bolnavilor sau a varstnicilor si, desigur, a lor insisi”, declara directorul general al OIM, Guy Ryder, conform site-ului https://www.ilo.org.

In Romania, potrivit normelor stabilite de Inspectia Muncii, angajatorul trebuie sa implementeze masurile pentru asigurarea securitatii si sanatatii la locul de munca pe baza unor principii generale de prevenire: evitarea riscurilor, evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate, combaterea riscurilor la sursa, adaptarea muncii la om, adaptarea la progresul tehnic, dezvoltarea unei politici de prevenire care sa includa tehnologiile, organizarea muncii, conditiile de munca, relatiile sociale si influenta factorilor din mediul de munca, conform site-ului www.inspectiamuncii.ro.

Ziua de 28 aprilie este asociata si cu miscarea de comemorare a victimelor accidentelor de munca sau a persoanelor care s-au imbolnavit la locul de munca.

Etichete: sanatate la locul de munca, siguranta la locul de munca, telemunca, inspectia muncii, ziua mondiala de siguranta si sanatate la locul de munca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.