Guvernul cauta solutii pentru distribuirea mastilor de protectie pentru persoanele cu venituri reduse

Guvernul va cauta solutii pentru ca persoanele vulnerabile, care sunt sub incidenta legii privind venitul minim garantat, sa poata beneficia de masti in mod gratuit, a anuntat joi prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

„Purtarea mastii in spatii inchise este foarte utila pentru ca impiedica transmiterea de particule si reduce posibilitatea de infectare. (…) Preocuparea noastra de la inceputul epidemiei a fost sa sustinem producatorii romani care sa introduca in fabricatie astfel de masti – e vorba de mastile chirurgicale. Avem deja instalate utilaje noi care au o capacitate semnificativa de productie, facem inventarierea tuturor companiilor care au primit acordul. Stiti ca am luat decizia ca la Ministerul Apararii sa se face certificarea, autorizarea producatorilor pentru astfel de echipamente, pentru ca altfel lucrurile mergeau foarte greu. Vom incerca sa asiguram capacitatea deplina. Pentru persoane, sa spun, vulnerabile, care sunt sub incidenta legii privind venitul minim garantat, vom incerca sa gasim o formula prin care sa distribuim aceste masti, nu contracost”, a declarat premierul, conform sursei citate

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a spus, miercuri, intr-o declaratie publica, ca dupa data de 15 mai, data la care se vor ridica restrictiile impuse de autoritati, purtarea mastii va deveni obligatorie in spatiile inchise si in mijloacele de transport.

Etichete: masti de protectie, masti sanitare, distribuire masti de protectie, masca de protectie obligatorie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.