Oficialitatile, despre ”scenariul 5” si carantinarea Capitalei: O speculatie fara fundament in realitate

Grupul de Comunicare Strategica a facut o precizare oficiala in care infirma faptul ca, la acest moment, se ia in discutie un presupus ‘scenariu 5’, subliniind ca aceasta sintagma este ‘o speculatie fara fundament in realitate’.

Tot potrivit sursei citate, nu a fost pusa in discutie ideea ‘carantinarii Bucurestiului’.

„Avand in vedere vehicularea prin intermediul unor publicatii online de informatii false referitoare la ipoteza unui ‘scenariu 5’ in contextul epidemiei de COVID-19, precum si a unei presupuse masuri de ‘carantinare a Bucurestiului’, Grupul de Comunicare Strategica este abilitat sa faca urmatoarele precizari: nu a fost pusa in discutie sau enuntata la nivelul autoritatilor varianta activarii unui presupus ‘scenariu 5’, aceasta sintagma este o speculatie fara fundament in realitate. Nu a fost pusa in discutie sau enuntata la nivelul autoritatilor varianta ‘carantinarii Bucurestiului’, iar aceasta ipoteza a mai facut obiectul unei dezmintiri anterioare. Reiteram apelul catre institutiile de presa de a nu pune in circulatie informatii sau ipoteze care nu beneficiaza de confirmari din surse oficiale, intrucat acestea pot genera atitudini si comportamente sociale nejustificate in raport cu situatia in fapt”, a transmis Grupul de Comunicare Strategica.

In ultimele zile, pe retelele de socializare s-a vehiculat ideea unui scenariu 5 al autoritatilor, ce presupune inclusiv carantinarea totala a Capitalei, zvonuri infirmate ferm de oficialitati.

Etichete: scenariul 5 epidemie coronavirus, carantina coronavirus, carantina bucuresti, masuri preventie covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.