Covid-19 | Medic: Daca nu stam potoliti, pana la anul nu mai iesim

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a estimat ca romanii vor putea iesi la munca, fara restrictii, spre jumatatea lunii iulie.

“Daca stam potoliti in aceste patru – cinci zile, estimez ca undeva la jumatatea lunii iulie. (…) Daca nu stam potoliti, atunci se va intinde problema asta si pana la anul nu mai iesim”, a spus prof. univ. Streinu-Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase ‘prof. Matei Bals,’intr-o emisiune la B1 TV, citat de Agerpres.

In opinia sa, dupa luna octombrie este de asteptat un al doilea val de imbolnaviri de Covid-19.

“Evolutia in dromader inseamna ca acum noi vedem capul camilei. Urmeaza o perioada de acalmie, care va fi luna iulie – august, dupa care din septembrie – octombrie incolo va aparea cocoasa camilei. Daca va uitati si pe ceea ce spun si alte tari – China, de exemplu, care a inceput sa se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complica si mai mult pentru ca va fi un loc de unde vom reinsamanta, la nivel planetar, circulatia virusului”, a punctat prof. univ. Streinu-Cercel, potrivit surseior citate.

Tototdata, el este de parere ca decizia autoritatilor de a permite accesul cetatenilor in piete, in preajma sarbatorilor pascale, a fost o greseala.

Etichete: carantina, izolare la domiciliu, restrictii stare de urgenta, restrictii circulatie covid-19, preventie covid-19,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.