Testarea pentru Covid-19 si in cazul bolnavilor de cancer | Medic: O masura extrem de binevenita

Directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), Patriciu Achimas-Cadariu, spune ca decizia Ministerului Sanatatii de a testa pentru COVID-19 pacientii oncologici este binevenita.

El a precizat ca IOCN a inceput aceste testari in urma cu peste o saptamana.

„Consider ca este o masura normala si extrem de binevenita in acest context. Noi, la Institutul Oncologic din Cluj, am fost primii care am avut aceasta pozitie in raport cu pacientii nostri, in primul rand pentru a-i proteja, pentru a-i proteja in fata tratamentelor oncologice si pentru a nu intrerupe nicicum activitatea. In acelasi timp, testandu-ne si personalul, am facut acest lucru pentru a putea face tratamentele pacientilor nostri in siguranta si pentru ca si personalul sa se simta in confort in raport cu provocarile acestei perioade”, a spus Patriciu Achimas-Cadariu, citat de Agerpres.

De asemenea, el a adaugat ca mai trebuie ca toate cazurile de COVID-19 sa fie raportate.

„Dincolo de testare, cred ca foarte corect este sa raportam aceste cazuri, fiindca este singura varianta in care nu ne furam caciula si ne protejam unii pe ceilalti ca membri ai aceleiasi societati. Cu siguranta, in acest moment, la nivelul la care a ajuns raspandirea virusului in populatie, sunt si alte cazuri, asimptomatice, care, nefiind testate, n-are cum sa fie puse in evidenta. E vorba de intreaga populatie si, pe cale de consecinta, evident ca si in unitati medicale”, a mai spus Patriciu Achimas-Cadariu, conform sursei citate.

Etichete: testare covid-19, teste covid-19 bolnavi, teste covid-19 bolnavi cancer, testare pacienti oncologici

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.