Platforma gratuita de consultatii online pentru persoanele cu diabet

S-a lansat TELEDIABET, o platforma realizata la initiativa Centrului Judetean de Diabet Timis din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ‘Pius Brinzeu’ Timisoara.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de catre unitatea medicala, TELEDIABET ofera gratuit consultatii de telemedicina prin: video-conferinta privata, call-center sau corespondenta prin e-mail tuturor persoanelor cu diabet din Romania. Astfel, pacientii pot primi sfaturi de specialitate cu privire la diabet fara a fi necesara deplasarea la spital sau cabinet.

Potrivit sursei citate, persoanele cu diabet pot intra in contact cu voluntarii TELEDIABET prin telefon, Skype sau e-mail. Programul de functionare este luni pana vineri, intre orele 10,00 – 14,00: Call-center-ul TELEDIABET: disponibil la numarul de telefon 0763.558.117; Skype: ID-ul timisoara@telediabet.ro.

Totodata, persoanele cu diabet care au nevoie de asistenta pot transmite oricand un e-mail pentru a discuta cu unul dintre medicii voluntari din proiect, la adresa timisoara@telediabet.ro.

‘Toti membrii din cadrul proiectului sunt voluntari, iar proiectul se va derula in primul rand pe perioada starii cu urgenta, in care cu totii trebuie sa urmam indemnul ‘Stati acasa!’. Persoanele cu diabet, chiar daca au acelasi risc de a contracta COVID-19 ca si restul populatiei, se pare ca au un prognostic mai putin bun de evolutie a bolii’, a declarat conf. dr. Bogdan Timar, decan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Victor Babes’ din Timisoara si initiator al proiectului.

Totodata, initiatorii proiectului fac un apel la utilizatori sa tina cont de faptul ca activitatea este una voluntara, resursele sunt limitate , iar linia poate fi uneori ocupata.

Etichete: consultatii online gratuite, consultatii online diabet, asistenta medicala diabet zaharat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

5 de intrebari si raspunsuri

  • Alexandru spune:

    alexandruliliana04@gmail.com

  • Alina spune:

    De 2 luni îmi iau glicemia constant și dimineața o am și 85 și 126 .în cursul zilei și după masă la 2 ore am 157,185,145.Intrbarea mea este dacă am diabet .Multumesc

  • Nănău Cristina spune:

    Bună ziua, am diabet tip 2 de doua săptămâni glicemia este 5450 nu știu ce sa mai fac.

  • Slivinschi Liliana Sorina spune:

    Sotul meu e cu diabet. A slabit in perioada de 6 luni 40 kg. Ce poate fi? Diabet sau altceva?

  • Muntianu ionel spune:

    Bună ziua .Astea sun rezultatele tolerantei de gulcoza in urina 109mg/dl,6,5 mmol/L după 2 ore 155mg/dl ,8,60 mmol/L.ce sunt aceste valori?Mulțumesc.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.