Orasul unde oamenii vor fi verificati cu ajutorul dronelor daca respecta masurile de izolare

Oamenii vor supravegheati cu drone pentru a se verifica daca respecta masurile de izolare, iar locatiile de actiune vor fi stabilite zilnic, in functie de mai multi indicatori. Se va intampla la Cluj, insa nu este exclus ca masura sa fie aplicata in mai multe zone din tara.

„Avand in vedere contextul epidemiologic actual, precum si necesitatea unei monitorizari cat mai stricte a respectarii masurilor impuse de autoritati pentru impiedicarea raspandirii COVID-19, Institutia Prefectului – Judetul Cluj, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, anunta implementarea unui Plan de masuri pentru supravegherea prin fotografiere si videofilmare aeriana a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fara pilot (dronelor)”, a transmis Prefectura judetului Cluj, intr-un comunicat de presa.

Totodata, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit si mesajele audio de informare.

„Toate inregistrarile foto-video efectuate cu ocazia actiunilor descrise in prezentul plan sunt proprietatea Inspectoratului de Politie Judetean Cluj si nu sunt destinate publicitatii, iar imaginile surprinse vor fi prelucrate si stocate cu respectarea prevederilor legale referitoare la protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date”, mai precizeaza Institutia Prefectului.

La actiuni vor participa politisti din cadrul Politiei Municipiului Cluj-Napoca si ai Serviciului Criminalistic, politisti locali, jandarmi si personal MAPN, sprijiniti de un specialist civil.

Etichete: masuri izolare, preventie coronavirus, protectie covid-19, drone supraveghere, cluj napoca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.