Un Spital mobil Covid-19 va deservi partea de Nord-Est a Romaniei

Consiliul Judetean Iasi a alocat bani, impreuna cu Consiliul Judetean Neamt, pentru cumpararea unui spital mobil de aproape 14,5 milioane de euro. Spitalului Mobil Covid-19 va deservi Regiunea Nord-Est Romania.

Achizitia se va realiza prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Euronest, in care cele doua judete sunt membre.

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi, va dispune de o zona speciala pentru analize medicale si testarea pacientilor, sali de operatii, saloane de terapie intensiva cu o capacitate de 70 de paturi, sala de nasteri, depozite de materiale si echipamente medicale si va fi ajunge la Iasi complet echipat, relateaza Agerpres.

Pentru a evita aglomerarea urbana, spitalul mobil va fi amplasat in afara orasului, pe DE 585, unde este situat Parcul Industrial TransAgropolis din comuna Letcani, pentru a avea acces usor pentru transportul medical din celelalte judete ale Moldovei.

Locatia beneficiaza de toate utilitatile necesare functionarii unui astfel de obiectiv: apa, energie electrica, canalizare, generatoare de curent electric, incalzire, platforma betonata.

Potrivit sursei citate, termenul de livrare pentru spitalul mobil este de 15-20 de zile iar montarea dureaza intre cinci si sapte zile.

Spitalul va putea fi folosit si ulterior pandemiei, pentru campanii sau caravane medicale in zonele rurale ale Moldovei, pentru orice alta situatie de urgenta medicala sau va putea fi dat in administrarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Etichete: spital mobil, asistenta medicala covid-19, spital mobil situatii de urgenta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.