Clarificari despre transportul membrilor de familie in contextul restrictiilor de circulatie

Transportul sotului/sotiei la/de la serviciu cu masina poate fi facut daca nu exista mijloace de transport in comun sau daca riscul expunerii la infectare este mai mare.

Grupul de Comunicare Strategica aduce o serie de clarificari in contextul masurilor de restrictie a circulatiei in starea de urgenta cauzata de Covid-19.

”Daca apreciati ca motivul deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 lit.d (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie). Dupa cum se poate constata, situatiile cuprinse in norma au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumita importanta. O astfel de situatie ar putea fi justificata daca nu exista mijloace de transport in comun sau daca riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de munca ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport in comun, timpii de asteptare in statii, etc)”, transmite Grupul de Comunicare Strategica.

Potrivit sursei citate, conducatorilor auto cu varste de peste 65 de ani le este recomandat sa evite inclusiv aceste deplasari in afara perioadei de timp 11:00 – 13:00.

De asemenea, o alta problema ridicata vizeaza si transportul cu masina a mai mult de 3 persoane.

Reprezentantii GCS mentioneaza ca prevederea din art. 3 din Ordonanta militara nr. 3 vizeaza doar deplasarea pietonala si nu transportul public.

Etichete: restrictii circulatie, stare de urgenta, transport membrii familiei cu masina, transport persoane ordonanta 2,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.