Linie telefonica pentru asistenta psihologica in cazul celor afectati de noul coronavirus

O linie telefonica de urgenta pentru asistenta si suport psihologic a fost pusa la dispozitia persoanelor aflate in situatie de risc, perceput sau real, din cauza infectiei cu COVID-19. Aceast lucru este posibil in urma unui parteneriat intre Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina si Colegiul Psihologilor din Romania – Filiala Olt.

Totodata, se ofera suport psihologic si pentru persoanele aflate in carantina institutionalizata.

„De asemenea, pentru a diminua disconfortul psihologic si a preintampina aparitia ulterioara a unor afectiuni de natura psihiatrica (tulburari de anxietate, depresie, atacuri de panica etc.), persoanele care se afla in carantina institutionalizata vor fi evaluate psihologic de la distanta (telescreening), prin instrumente de comunicare prin internet (Skype, Whatsapp, Facebook) si vor primi recomandari adaptate problematicii identificate de la specialisti in sanatate mintala (psihiatri, psihologi)”, se mentioneaza in comunicatul semnat de conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

Numarul de telefon la care se poate apela pentru asistenta psihologica este 0757.309.555 si poate fi apelat de luni pana vineri in intervalul orar 8:00 – 14:00.

Etichete: suport psihologic coronavirus, helpline covid-19, asistenta psihologica, spitalul judetean de urgenta slatina

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.