MAE face demersuri pentru revenirea in tara a cetatenilor romani care au fost afectati de criza Covid-19

Incepand de marti, 17 martie, Ministerul Afacerilor Externe a alocat o linie telefonica suplimentara ce poate fi apelata de catre cetatenii romani din strainatate care se confrunta cu situatii dificile, in vederea identificarii de solutii pentru revenirea in tara.

Aceasta linie telefonica vine in completarea numerelor disponibile pentru fiecare misiune diplomatica sau oficiu consular si care sunt disponibile pe pagina de internet a MAE – www.mae.ro/romanian-missions.

„MAE recomanda cetatenilor romani sa contacteze misiunea diplomatica sau oficiul consular din statul in care se afla sau numarul de telefon 00 40 21 431 20 59 pentru notificarea prezentei in statele in care se afla la acest moment si comunicarea datelor de contact. Aceste elemente vor permite MAE o mai buna evaluare a situatiilor problematice la acest moment si identificarea de solutii punctuale, impreuna cu alte state”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de minister.

In context, MAE mai precizeaza ca, pana in prezent, au fost realizate multiple demersuri pentru facilitarea revenirii in tara a unor cetateni romani care se aflau in strainatate, fie ca turisti, fie in tranzit, fie in situatii de urgenta medicala si care au fost afectati in mod direct de masurile adoptate de catre statele in care se aflau, statele de tranzit sau de masura adoptata de autoritatile romane privind suspendarea zborurilor inspre si dinspre Italia.

MAE reinnoieste apelurile facute anterior privind evitarea calatoriilor care nu sunt esentiale si recomandarea ca turistii sau cetatenii romani aflati temporar in strainatate sa revina de urgenta in tara.

„Din dispozitia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul MAE functioneaza o celula de criza care lucreaza permanent si coordoneaza eforturile misiunilor diplomatice si ale oficiilor consulare ale Romaniei pentru identificarea de solutii optime pentru diferitele categorii de cetateni romani care se afla inca in strainatate, fara o posibilitate reala de a-si continua sederea in acele state”, mai tranamite Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles a facut demersuri la nivel UE in vederea repatrierii turistilor cetateni europeni aflati in state din afara Europei.

MAE face apel la cetatenii romani de a da dovada de intelegere si responsabilitate si de a evalua in mod responsabil oportunitatea calatoriilor in strainatate in acest moment. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara.

Etichete: romani strainatate coronavirus, romani italia coronavirus, diaspora covid-19, repatriere romani, mae

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.