Covid-19: Romania are o capacitate de carantina de 40 de locuri | Al doilea roman infectat cu coronavirus

Victor Costache a precizat ca in Bucuresti exista un centru de 40 de locuri destinat persoanelor suspecte de coronavirus.

„Odata cu ordonanta de urgenta care a fost data pentru a creste capacitatea de raspuns la coronavirus, am implementat si centre de carantina la nivelul intregii tari. Chiar la nivelul Bucurestiului avem o capacitate de primire de 40 de astfel de persoane. (…) In momentul de fata, UE functioneaza ca un organism unitar si decizia a fost ca aceste masuri de carantina sa poata fi luate la nivel national, sa nu aglomeram unul din statele membre cu carantina cu cetateni ai altor state. (…) In conditii dramatice se poate creste capacitatea, dar pentru a asigura o carantina decenta, deocamdata avem o capacitate de primire de 40 de locuri. Daca ar veni in tara, acolo ar merge (romanii infectati cu coronavirus – n.r.). Evident, depinde de aeroportul pe care vor debarca, dar normal sunt adusi pe Otopeni”, a declarat Victor Costache, citat de Agerpres.

El a adaugat ca vor fi create culoare speciale pentru aeroporturi daca vor fi aduse persoane suspecte si ca avem capacitate de diagnostic in alte patru spitale in afara Bucurestiului.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca un al doilea cetatean roman aflat la bordul vasului de croaziera ‘Diamond Princess’ a fost depistat cu coronavirusul covid-19. El a fost transportat la un spital din Tokyo. Cetateanul roman face parte din echipajul vasului, iar starea lui de sanatate este, deocamdata, buna.

Etichete: coronavirus, covid-19, diagnostic coronavirus, bolnavi coronavirus, roman coronavirus, al doilea roman coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.