Controale si analize gratuite pentru preventia cancerului de col uterin si a cancerului de san

Consiliul Judetean Ilfov si Spitalul de Obstetrica Ginecologie Buftea au lansat campania de constientizare si preventie a cancerului de col uterin si a cancerului de san.

Astfel, pentru preventia cancerului de col uterin, unitatea medicala pune, gratuit, la dispozitia pacientelor un pachet de analize cu consult, recoltare flotiu, genotipare – testare HPV si examen citologic – testul Papanicolau. Toate analizele medicale se fac in laboratorul ultramodern al Spitalului de Ginecologie.

De asemenea, pentru preventia cancerului de san, spitalul ofera pacientelor consult medical de specialitate si ecografie mamara.

Pacienta nu trebuie decat sa vina cu o trimitere de la medicul de familie. Programarile se pot face la numarul de telefon 021 351 5295 sau pe email la programari@spitalbuftea.ro.

„E foarte important sa vorbim de preventie. 140 de romani mor zilnic din cauza cancerului. Noi suntem un spital de obstetrica ginecologie si suntem dotati cu toata aparatura necesara depistarii cancerului de col si cancerului de san. Avem un laborator cu aparatura moderna, se pot face aici toate analizele, inclusiv HPV, virusul resposabil de producerea cancerului de col. Avem si dotarile necesare pentru ecografii, pe partea de radiologie si imagistica.”, a declarat Florentina Rudeanu, managerul Spitalului de Ginecologie si Obstetrica Buftea, potrivit unui comunicat de presa.

In Romania numai in 2018 peste 50 000 de mii de oameni au murit de cancer potrivit estimarilor facute de Centrul National de Evaluare a Starii de Sanatate. Cei mai multi afla de boala atunci cand este in stadiu avansat.

„Cel mai bun tratament pentru cancer este preventia. Cel putin o data pe an orice femeie ar trebui sa isi faca un consult ginecologic, care sa includa si consultul sanilor. Cand este in stadiu incipient, boala se poate trata cu proceduri mult mai simple.”, a adeclarat si Ala Danilceac – medic primar obstetrica-ginecologie.

Medicii spun ca o treime din cancere pot fi prevenite. 3.300 de femei din Romania primesc anual diagnosticul de cancer de col uterin. Pentru mai bine de jumatate dintre ele cancerul este fatal.

Infectia cu HPV este principala cauza a cancerului de col uterin. HPV (Human Papiloma Virus) este un virus extrem de contagios, infectia cu acesta fiind frecvent intalnita. 8 din 10 femei active sexual pot lua aceasta boala. Virusul poate disparea in timp, daca sistemul imunitar este puternic. 12 tipuri de virus HPV pot cauza cancer. Toate pot fi depistate din timp, daca femeile merg la ginecolog pentru un control de rutina.

Etichete: control ginecologic gratuit, control sani gratuit, analize gratuite, analize HPV, mamografie gratuita, ecografie mamara gratuita, spital municipal buftea

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.