Linie de garda pentru nou-nascuti la Spitalul de Ginecologie din Buftea

Consiliul Judetean Ilfov a anuntat ca Spitalul de Obstetrica Ginecologie Buftea va putea sa asigure, incepand cu 1 februarie 2020, o linie de garda pentru nou-nascuti.

„Asta inseamna ca un medic neonatolog va fi de garda 24 de ore din 24. Pana acum, programul medicului era pana la ora 14, dupa aceea bebelusii ramaneau in grija asistentelor, iar in cazurile problemelor de sanatate un medic venea de acasa sau bebelusul era transferat la spitale din Bucuresti (Elias si CF2)”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de CJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, sectia de neonatologie este dotata ultramodern si raspunde tuturor nevoilor nou-nascutilor, are incubatoare moderne, aparat de ventilatie asistata, monitoare functii vitale, aparate mobile de aspiratie, aparate de testare a auzului, mese radiante, glucometru si ecograf.

In spital sunt in prezent doua linii de garda – pentru terapie intensiva si obstetrica-ginecologie, iar inecand de sambata, 1 februarie, Spitalul din Buftea va avea garda si la neonatologie.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Buftea are 30.000 de pacienti pe an. In fiecare an creste numarul de nasteri in unitatea medicala. In 2013, de exemplu, au fost 399 de nasteri, iar in 2019 – 690 de nasteri.

Etichete: spital ginecologie buftea, nasteri buftea, ingrijire nou-nascuti, sectie neonatologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.