Medic: Nu va exista niciodata o terapie pe baza de substante uleioase pentru plamani

Medicii specialisti de la Institutul ‘Marius Nasta’ spun ca nu exista si nu va exista niciodata o terapie pentru plamani pe baza de substante uleioase volatile.

„Uleiurile volatile nu se folosesc niciodata (pentru tratament – n.r.). (…) Aceste particule foarte fine (de uleiuri – n.r.) raman intregi (…). Tu le introduci ca atare (in organism – n.r.). Nu va exista niciodata o terapie pe baza de substante uleioase pentru plaman. Nu ai ce sa cauti cu substante uleioase in plaman”, spune conf. univ. dr. Roxana Nemes, conform Agerpres.

Potrivit medicului, cei care folosesc aceste uleiuri au risc crescut de pneumonie lipofilica. Nu este recomandat sa se disperseze substante uleioase in spatii mici inchise, cum ar fi baia.

Astmul bronsic nu se rezolva cu mersul la salina

Referindu-se la astmul bronsic, medicul pneumolog a precizat ca aceasta afectiune nu se rezolva cu mersul la salina.

„Exista oameni care si-au lipit sare de Himalaya pe pereti si curge apa pe ea. Trebuie sa ai o temperatura constanta de 11-17 grade ( in salina – n.r.). De aceea este bine ca un copil asmatic sa mearga in salina cand temperatura de la suprafata este asemanatoare cu temperatura din salina. De obicei oamenii merg cand este cald si au concediu. Adica sunt 40 de grade afara si 17 in salina si fac bronhospasm. Daca te duci primavara si toamna o sa te simti confortabil pentru ca nu faci hiperactivitate. (…) Acolo exista un flux de aer care asigura acea cavitate facuta natural pe care nicio camera tapetata cu sare nu o sa o asigure. Este absolut contraindicat si nici macar speleoterapia nu este o indicatie de ghid”, a mai explicat doctorul conform sursei citate.

Etichete: uleiurile esentiale, uleiuri volative, sanatatea plamanilor, astmul bronsic

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.