Aparatura performanta de chirurgie ginecologica laparoscopica, la Hunedoara

Spitalul Municipal ‘Dr. Alexandru Simionescu’ din Hunedoara a fost dotat cu un sistem performant de chirurgie ginecologica laparoscopica. Aparatura in valoare de 125.000 de euro a fost achizitionata din fonduriile proprii ale unitatii medicale.

„Ceea ce avem acum in dotare, acest turn laparoscopic, este cel mai bun aparat existent la ora actuala pe piata internationala. Am optat pentru un turn cu dotari ‘2 in 1’ care sa ne permita sa efectuam si histeroscopii. Sistemul, foarte performant, se constituie dintr-o multime de componente cum ar fi: camera video endoscopica, unitate de procesare video digitala, monitor color HDTV, pompe, canule, ace, pense, electrozi, histeroscop, unitate de electrochirurgie”, a declarat Melinda Mitranovici, medicul sef al sectiei de obstetrica ginecologie, potrivit Agerpres.

Aparatura va fi folosita, pentru inceput, in procedurile de histeroscopie, avand in vedere ca permite interventii minim invazive.

„Vom incepe intai de toate cu histeroscopia pentru ca aceasta procedura se aplica la pacientele mai in varsta, in special in ceea ce priveste suspiciunile legate de cancerele uterine, fibroame intrauterine, tratamentul polipilor, toate acestea fiind interventii minim invazive, cu recuperare rapida, spitalizare redusa si, implicit, costuri mai mici. Noua, ca medici, ne eficientizeaza timpul si, in mod imbucurator, creste satisfactia pacientelor, deoarece complicatiile postoperatorii si durerea dupa operatie sunt mult diminuate, iar rezultatele estetice sunt foarte bune. Sistemul este o provocare pentru noi ca practicieni pentru ca ne da posibilitatea sa diversificam tipurile de interventii si, implicit, sa tratam o patologie diversa”, a precizat Melinda Mitranovici, conform sursei citate.

Etichete: chirurgie ginecologica laparoscopica, operatii laparoscopice hunedoara, ginecologie laparoscopica, operatii hunedoara 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.