A murit dupa ce a mancat o conserva de peste | Care sunt semnele botulismului

Un barbat in varsta de 68 de ani a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi dupa ce a fost diagnosticat cu botulism. Lui i s-a facut rau la scurt timp dupa ce a mancat o conserva de peste preparata in casa.

Reprezentantii unitatii medicale spun ca barbatul suferea de o forma grava a bolii. El era internat de doua saptamani la terapie intensiva.

„Barbatul care a decedat avea o forma grava de boala, pentru ca a mancat o cantitate mai mare din conserva de peste pregatita in casa. Si sotia este internata la noi, insa are o forma mai usoara. Din declaratiei familiei, ea a luat doua inghitituri din mancare. Cei doi sunt dintr-o comuna din judetul Iasi”, a declarat prof. univ. dr Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, citata de Agerpres.

Potrivit specialistilor, botulismul este o boala grava care apare in urma consumului de alimente contaminate cu bacteria botulinica.

Semne si simptome ale botulismului:

– tulburari digestive (uscaciunea gurii, greata, dureri abdominale);
– cefalee, ameteli;
– astenie accentuata;
– paralizii faringiene (inghitire dificila, voce ragusita, vorbire dificila)
– manifestari oculare (strabism)
– in cazuri severe paralizii ale gatului, membrelor, ale muschilor respiratori, ceea ce provoaca insuficienta respiratorie.

Etichete: botulism, toxina botulinica, semne si simptome botulism, alimente periculoase, riscuri conserve preparate in casa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.