Asociatia Transplantatilor: Ne dorim sa fie promovata o cultura a donatorului

Presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania, Gheorghe Tache, spune ca ar trebui promovata ”o cultura a donatorului’ atat in societate, cat si in scoli.

„Ne dorim foarte mult sa fie promovata o cultura a donatorului facuta, creionata de catre medicii nostri, specialistii nostri pe aria de transplant si, de ce nu, sa o promovam nu numai in spatiul public, dar vrem si sa fie introdusa chiar si in scoli, in sistemul de invatamant ca o ora pe saptamana – noi am numit-o ‘O ora de sanatate’, pe langa masurile de preventie despre care trebuie sa ii instruim de mici; sa promovam si aceasta cultura a donatorului. Pe langa donarea de organe in scop terapeutic, sa fie promovata si donarea de sange pentru ca sunt doua repere esentiale care aduc siguranta si continuitate in viata unui segment important de pacienti”, a precizat Tache, citat de Agerpres.

Totodata, el a amintit ca pacientul inscris pe lista de asteptare pentru transplant primeste un cod la centrul de transplant. Codul este necesar si atunci cand pacientul se prezinta la medicul specialist pentru ca decontarea serviciilor medicale sa se faca cu acest cod.

Etichete: cultura donatorului, ce trebuie sa faca un donator de sange, transplant de organe, lista de asteptare transplant

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.