Studiu clinic privind beneficiile canabisului medicinal

Proprietatile medicinale si beneficiile canabisului vor fi analizate in cadrul unei ample testari intr-o clinica medicala din Europa, relateaza The Guardian.

La teste vor participa aproape 20.000 de pacienti din Marea Britanie care vor primi canabis medicinal pentru o perioada de doi ani.

Potrivit unor specialisti britanici, desi canabisul a fost legalizat in Regat, multi pacienti nu au acces la acest produs.

„Pacientii nu primesc tratament ori, in unele cazuri, se imprumuta de bani pentru a putea cumpara substanta prescrisa de medici privati. Daca apeleaza la piata neagra sunt pusi sub acuzare „, a precizat prof. dr. Nutt de la Drug Science, potrivit sursei citate.

Proiectul, derulat de o asociatie medicala independent, are drept scop aducerea la suprafata a argumentelor care sa vina in sprijinul prescrierii reglementate de stat a canabisului in scop medical si, implicit, acest produs sa devina mai accesibil finanaciar.

Pacientii care vor face parte din esantionul de testare sufera de dureri cronice, epilepsie, scleroza multipla, tulburari de stres posttraumatic sau anxietate.

Etichete: canabis medical, produse canabis medical, beneficii canabis, ameliorare dureri canabis, legalizare canabis

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.