Medicii militari romani si americani acorda consultatii gratuite in satele din Delta

Medici militari ai Fortelor Navale Romane si personalul medical al Garzii Nationale din statul Alabama, Statele Unite ale Americii, acorda consultatii gratuite oamenilor din cateva sate izolate din Delta Dunarii.

Actiunea se desfasoara in perioada 1-6 septembrie si presupune diversificarea metodelor de instruire a personalului medical si a modalitatilor de actiune in sprijinul populatiei civile.

„Luni, 2 septembrie, caravana medicala a inceput misiunea in localitatea C.A. Rosetti, unde au fost consultate circa 100 de persoane. Cele 23 de cadre medicale militare au instalat un ambulatoriu care a fost impartit in sali de triaj, de recoltare sange si de consultatii (medicina interna, oftalmologie, medicina dentara si pediatrie). Localnicii au beneficiat de servicii medicale gratuite si au primit informatii referitoare la masurile de acordare a primului ajutor si de igiena orala”, se precizeaza intr-un comunicatul remis de Statul Major al Fortelor Navale (SMFN).

Pana la finalul saptamanii, cadrele medicale militare romano-americane vor acorda consultatii gratuite populatiei din satele Cardon, Sfistofca si Letea si din orasul Sulina.

„Activitatea desfasurata de catre personalul medical din Fortele Navale Romane si din statul american Alabama se inscrie in sfera actiunilor umanitare, in sprijinul populatiei civile din zonele izolate ale Deltei Dunarii, iar suportul logistic este asigurat de catre militarii Regimentului 307 Infanterie Marina din Babadag”, se mai scrie in comunicatul citat.

Etichete: consultatii gratuite, consultatii medicale delta, medici militari

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.