Avertisment privind unele proceduri de infrumusetare practicate de o clinica

Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava avertizeaza asupra riscului unor proceduri de infrumusetare practicate de o clinica din Bucuresti, care a anuntat pe o retea de socializare interventii estetice in Suceava.

„Pentru a evita riscul unor proceduri de infrumusetare, care ar putea pune in pericol sanatatea populatiei, avand in vedere ca pe reteaua de socializare facebook au aparut anunturi de promovare a unor proceduri medicale pentru marirea buzelor si a altor proceduri de infrumusetare efectuate de catre Clinica Swiss Estetix Bucuresti in Suceava, pe 15 septembrie 2019, va informam ca institutiile medicale judetene abilitate nu au primit solicitarea Clinicii Swiss Estetix Bucuresti pentru a desfasura activitate medicala legala in Suceava”, transmite DSP Suceava intr-un comunicat de presa.

Potrivit reglementarilor sanitare in vigoare, activitatile medicale se desfasoara in cadrul unor unitati sanitare avizate de Colegiul Medicilor Suceava, autorizate si inregistrate de catre DSP Suceava, prin personal medical de specialitate, competent pentru procedurile medicale respective, despre a carui activitate medicala desfasurata este informat, in prealabil, Colegiul Medicilor teritorial.

Efectuarea procedurilor mentionate anterior intr-un spatiu neavizat de Colegiul Medicilor Suceava si neautorizat de catre DSP Suceava pentru asemenea activitati medicale, de catre personal medical neinregistrat la Colegiul Medicilor Suceava, constituie un act de practica ilegala a profesiei, cu posibile prejudicii grave ale pacientului, mai subliniaza DSP in comunicatul mentionat.

Etichete: proceduri de infrumusetare, clinica infrumusetare, chirurgie estetica, dsp suceava

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.