Durerile cauzate de sciatica cronica pot fi ameliorate de acupunctura

Un studiu realizat de oamenii de stiinta chinezi arata ca acupunctura poate ameliora durerea cauzate de sciatica cronica.

Potrivit cercetatorilor, acupunctura este eficienta pentru tratarea durerilor inflamatorii si neuropatice, insa parerile sunt imparticite vizavi de aplicarea acestui tratament pentru toti pacientii cu sciatica.

„Studii suplimentare pe esantiaoane de dimensiuni mai mari, cu perioade de tratament mai lungi si o perioada de urmarire pe termen mai lung trebuie sa fie efectuate pentru a verifica aceste rezultate”, a precizat un reprezentant al Academiei Chineze de Stiinte Medicale din Beijing, conform Reuters.

Studiul pentru testarea eficientei acupuncturii s-a realizat pe un esantion de 46 de pacienti. La 23 dintre acestia li s-au administrat douasprezece sedinte de acupunctura timp de patru saptamani, iar ceilalti 23 au primit un tratatment placebo.

S-a constatat, astfel, o mica ameliorare in randul celor tratati prin acupunctura, cu o scala analoga vizuala medie (VAS) pentru durerea de picioare de 7,28 mm fata de grupul de control. Diferenta a atins o semnificatie clinica, resopectiv mai mai mare de 5 mm,  la doua saptamani de tratament si a fost mai mare de 10 mm la patru saptamani, mai relateaza sursa citata.

Media scorurilor pentru durerile de spate scazute a atins o diferenta semnificativa clinic in saptamana 4, in cazul pacientilor tratati prin acupunctura, iar efectele au durat pana in saptamana 28.

„Potrivit ghidului American College of Physicians, pacientii care au dureri de spate cronice cu sau fara radiculopatie ar trebui sa beneficieze de tratamente cu costuri si prejudicii scazute. Astfel, acupunctura ar putea fi o optiune de tratament promitatoare pentru pacientii cu sciatica”, a mai afirmat reprezentantul Academiei Chineze de Stiinte Medicale din Beijing, potrivit Reuters.

Acupunctura este o metoda terapeutica originara din China ce consta in insertia, in diferite profunzimi, a unor ace lungi, foarte subtiri, in puncte specifice de pe suprafata organismului.

Acupunctura ca si acupresura, sunt subiecte subiecte controversata in medicina pentru ca sunt considerate, in unele medii, pseudostiinta.

Etichete: acupunctura, sciatica, acupunctura dureri de spate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Calin spune:

    Sotia mea se ridica greu de pe fotoliu sau de pe scaun din cauza durerii care porneste de la sod de-a lungul piciorului stang. Dupa unu-doi pasi facuti cu mare dificultate, mersul devine aproape normal si durerea se diminueaza accentuat. Ce poate face pentru a nu mai avea dureri? Multumesc.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.