Studiu: Utilizarea in exces a platformelor de social-media afecteaza sanatatea mintala

Un studiu realizat in Indonezia concluzioneaza ca utilizarea social-media contribuie la afectarea sanatatii mintale, mai ales in tarile in curs de dezvoltare.

Cercetarea a relevat ca platformele de social media, cum ar fi Facebook, au un efect determinant asupra sanatatii mentale, mai ales in tarile cu importante decalaje economice si sociale.

De-a lungul cercetarii s-au constatat ca nivelurile de inegalitate ale tarii sunt accentuate pe social media si conduc la aparitia unor manifestari de invidie, frustrare, anxietate, depresie sau tendinte antisociale.

„Studiul ne aminteste ca aceste tehnologii pot avea o parte negativa si am dori sa vedem oficialii din sanatatea publica ca iau in calcul incurajarea oamenilor de a lua o pauza de la utilizarea platformelor de social media. Sau, cel putin, sa-i faca sa fie constienti de consecintele negative pe care le pot avea asupra sanatatii mintale”, a declarat Gindo Tampubolon, cercetator in cadrul Institutului de Dezvoltare Globala, potrivit sciencedaily.com.

Astfel, oamenii de stiinta considera ca autoritatile ar trebui sa intervina prin politici de sanatate publica pentru a preveni afectiunile mintale generate de utilizarea excesiva a social media.

Etichete: social media, sanatate mintala, anxietate social media, anxietate sociala, depresie social media, tendinte antisociale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.