Concediu pentru persoanele care au in ingrijire rude bolnave

Persoanele care au in ingrijire rude grav bolnave vor avea dreptul la un concediu de ingrijitor.
Masura este prevazuta in Directiva Parlamentului European si a Consiliului privind echilibrul dintre viata personala si cea privata a parintilor si ingrijitorilor. Pe langa dreptul la concediu al ingrijitorilor si formulele de lucru flexibile, directiva aduce modificari la nivel european si in ceea ce priveste concediul de paternitate si concediul de crestere a copilului, relateaza avocatnet.ro.

Prin aceasta directiva se introduce un concept nou la nivelul Uniunii Europene (UE), anume cel de concediu de ingrijitor pentru angajatilor care au in grija rude ce necesita ingrijire sau sprijin din cauza unor probleme medicale grave.

Prin urmare, cei care sunt ingrijitori pentru rude (copiii, parintii sau sotul/sotia) vor beneficia de un concediu de cinci zile lucratoare pe an.

Etichete: concediu de odihna, concediu ingrijire ruda bolnava, drepturi insotitor persoana cu handicap

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.