Ingrijiri paliative la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova

La Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova s-a infiintat, de curand, un compartiment de ingrijiri paliative.
Astfel, pacientii pot sa beneficieze de ingrijiri paliative si in aceasta unitate medicala in baza asigurarii de sanatate.
Nevoia infiintarii unor astfel de salone era mare pentru ca majoritatea pacientilor care ajung aici sufera accidente vasculare cerebrale.

„Avem pacienti care pleaca de la noi din in clinicii de ingrijiri paliative din privat si ne-am dorit sa le oferim posibilitatea sa ramana in spital. Am pregatit o echipa de asistentii medicali, infirmierii, pentru ca paliatia necesita ingrijiri deosebite, avem in echipa de ingrijire si kinetoterapeuti, psihologi. Avem o echipa complexa care isi va desfasura activitatea la patul bolnavului. Speram sa ne ridicam la asteptarile pacientilor nostri. Compartimentul are doua saloane, unul cu doua paturi, altul cu trei paturi. Ne-am adaptat oarecum la spatiile care exista pentru ca nu avem prea mult loc, dar incercam sa oferim cele mai bune conditii”, spune Anca Tudor, managerul Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, citata de www.mediazece.ro.

Potrivit Asociatiei Nationale de Ingrijiri Paliative, 60% dintre persoanele care mor anual in Romania au nevoie de ingrijiri paliative. In baza asigurarii de sanatate se deconteaza 20 de zile de spitalizare pe luna intr-o asemenea sectie.

Etichete: ingrijiri paliative, spitalul de neuropsihiatrie craiova

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.