Atentie la jucariile cu laser! ANPC verifica potentialul periculos al acestora asupra copiilor

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a inceput o verificare a magazinelor din Capitala si din judetul Ilfov privind jucariile cu laser si pericolul utilizarii acestora de catre copii.

„In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la existenta, pe piata din Romania, a unor jucarii cu laser, cu potential pericol pentru copii, la utilizare, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat si a inceput controalele in locuri de comercializare din regiunea Bucuresti-Ilfov pentru inceput, urmand sa se extinda la nivelul intregii tari, locuri in care s-ar putea afla la comercializare loturi prezumtiv periculoase din aceasta categorie de jucarii.”, se arata intr-un comunicat remis de ANPC.

Potrivit sursei citate, ANPC a discutat deja colaborarea, in vederea verificarii potentialului periculos al fasciculului luminos dezvoltat de jucariile in cauza si a testarii acestora, intr-o maniera stiintifica, cu laboratoare omologate/acreditate de profil, imediat dupa prelevarea jucariilor.

„Ca atare, in cel mai scurt timp, vom aduce la cunostinta publicului rezultatele controalelor si cercetarilor noastre in legatura cu acesta chestiune si, in functie de rezultat, vom alerta, daca este cazul, si piata europeana prin Sistemul european de alerta rapida pentru produse nealimentare RAPEX referitor la acesta clasa de risc.”, se mai precizeaza in comunicat.

Etichete: jucarii cu laser, anpc, jucarii periculoase

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.