Conditie obligatorie pentru persoanele cu deficiente de auz

Ministrul Sanatatii a publicat un ordin prin care modifica unele conditii pentru obtinerea sau reinnoirea permisului de conducere in cazul persoanelor cu deficiente de auz. Potrivit noii reglementari, acestea vor fi obligate sa-si echipeze masinile cu oglinzi mai mari.

Conform Ordinul ministrului Sanatatii solicitantii care prezinta hipoacuzie profunda bilaterala care nu poate fi corectata la nicio ureche pot fi incadrati doar in grupa 1 daca vehiculul dispune de oglinzi mai mari. (…)”

Acelasi Ordin mai prevede ca solicitantii care prezinta hipoacuzie cu sau fara corectie protetica, dupa caz, si care solicita permis auto pentru grupa 1 se elibereaza avizul apt/apt conditionat, cu recomandarea echiparii autovehiculului potrivit prevederilor enuntate anterior.

Ordinul 1049/2019 a fost publicat, marti, in Monitorul Oficial.

Etichete: deficiente de auz, obtinere permis de conducere, conditii permis de conducere

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.