Laboratoarele Merck au creat un nou somnifer, mult mai puternic

poza somnifere puterniceUn nou somnifer experimental creat de laboratoarele Merck, suvorexant, a trecut cu succes testele efectuate pe voluntarii participanti, indiferent de dozele administrate, conform declaratiilor Agentiei Americane de Medicamente. Suvorexantul produs de laboratoarele Merck reprezinta o noua clasa de somnifere, diferita de cele existente deja pe piata, deoarece nu mareste starea de somnolenta a organismului, ci blocheaza acele substante chimice care il tin treaz si il surescita.

Pentru aprobarea somniferului suvorexant Agentia Americana de Medicamente (FDA) a solicitat reunirea unui grup de experti independenti care sa faca recomandari asupra deciziei de autorizare pe piata a noului medicament menit sa trateze insomnia. Expertii se vor intalni miercuri, 29 mai, in Statele Unite ale Americii.

In functie de gravitatea episoadelor de insomnie, laboratoarele Merck propun o doza de 15 mg pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani si o doza de 20 de mg pentru cei care sufera de insomnie si nu au implinit inca aceasta varsta. In ceea ce priveste efectele adverse ale somniferului suvorexant, FDA atrage atentia asupra faptului ca acesta poate determina stari de somnolenta in timpul zilei si chiar ganduri suicidare.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.