35 de cazuri noi de cancer de piele in Maramures | Cum prevenim aceasta boala

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare a informat ca in primele sase luni ale anului au fost diagnosticate 35 de cazuri noi de cancer de piele.

„35 de cazuri noi de cancer de piele (27 epitelioame si 8 melanoame maligne) au fost diagnosticate in primele 6 luni ale anului curent, la Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opri’ din Baia Mare”, scrie intr-o postare a unitatii medicale pe un site de socializare.

Potrivit doctorilor de aici, principalul factor de risc pentru cancerul de piele, pe langa predispozitia genetica, este expunerea prelungita la radiatiile ultraviolete (UV). Radiatiile UV sunt produse de soare, dar pot proveni si din surse artificiale, cum ar fi luminile folosite in saloane (solar).

„Daca este depistat in faza incipienta, sansele de vindecare sunt foarte mari (in cazul epitelioamelor, chiar de 100%). Tratamentul cancerului de piele este, in general, chirurgical. Chiar daca se vindeca, se impune o supraveghere medicala periodica, existand riscul recidivei”, se mai precizeaza in postarea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare.

De asemenea, medicul Adela Cadar din cadrul unitatii, recomanda sa evitam expunerea la soare mai ales daca urmam un tratament cu medicamente fotosensibilizante, precum antibiotice, hipoglicemiante, hipotensive, anxiololitice etc.

Etichete: cancer de piele, epiteliom, melanom, Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.