Masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele cu inundatii

Ministerul Sanatatii a cerut reprezentantilor directiilor de sanatate publica sa colaboreze cu autoritatile locale si sa puna in aplicare actiunile din planul de masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii, potrivit unui comunicat de presa.

Pentru a preintampina aparitia de epidemii, directiile de sanatate publica vor asigura, in principal, supravegherea populatiei din punct de vedere epidemiologic si monitorizarea calitatii apei potabile in zonele afectate, asanarea si dezinfectia fantanilor.

Conform sursei citate, acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenta medicala de urgenta pentru toate persoanele aflate in dificultate si vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanti, vaccinuri pentru acordarea asistentei medicale pentru prevenirea imbolnavirilor.

Mai mult, se va suplimenta personalul medical, in functie de necesitati.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, persoanelor in varsta cu boli cronice, dializatilor si copiilor care au nevoie de servicii medicale.

„Acolo unde este necesar, reprezentantii DSP-urilor vor inregistra populatia afectata pentru a declansa campanii de vaccinare impotriva hepatitei A si tetanosului. Se va realiza supravegherea conditiilor de igiena in adaposturile temporare organizate pentru persoanele sinistrate, ramase fara adapost. Directiile de sanatate publica vor avertiza medicii de familie sa asigure asistenta medicala in permanenta si sa monitorizeze starea de sanatate a populatiei din zonele afectate”, scrie in comunicatul MS.

Diresctiile de sanatate publica trebuie sa informeze populatia cu privire la masurile ce trebuie luate pentru prevenirea imbolnavirilor: sa consume apa imbuteliata, sa nu bea apa direct din fantani sau de la robinet, sa utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita, sa consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, sa nu atinga animalele moarte si sa avertizeze autoritatile, in vederea evacuarii acestora, sa evite expunerea prelungita la frig/umezeala, sa pastreze alimentele in conditii igienice, sa respecte igiena individuala, iar la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

Etichete: asistenta medicala, inundatii, MS, DSP

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.