Cat de eficienta este hipnoza in ameliorarea suferintelor

Specialistii din domeniu considera ca hipnoza este un instrument eficient in ameliorarea unor dureri.

„Mai degraba decat sa te convinga ca durerea nu exista, tehnicile de gestionare a durerii presupun sa gestionezi orice teama si anxietate pe care le-ai putea avea in legatura cu durerea ta. De asemenea, ajuta la reducerea stresului si relaxarea sistemului nervos pentru a-l ajuta sa devina mai putin reactiv la durere. Hipnoza pentru controlul durerii iti reorienteaza mintea departe de durere si te ajuta sa te focusezi pe ceva mai placut. Hipnoza s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient in ameliorarea suferintelor de mai multe feluri. Poate fi folosita pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea durerii fizice si, de asemenea, pentru provocarea unei schimbari la cei cu o varietate de conditii emotionale si psihologice”, spune Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, citat intr-un comunicat de presa.

De altfel, el face referire si la cateva tehnici si metode pe care un pacient cu boli cronice trebuie sa le invete.

„Daca ai dureri in mod regulat, este important sa iei in considerare gestionarea durerii cronice. Formele de terapie care abordeaza legatura dintre minte si corp sunt adesea recomandate persoanelor care se confrunta cu dureri pe termen lung. Stresul si anxietatea sunt reactii adverse frecvente ale durerii si chiar pot face senzatia durerii sa se intensifice. Durerea cronica este sustinuta de procese de gandire care se genereaza la nivel subconstient si, de cele mai multe ori, poate fi solutionata doar accesand acest nivel emotional al fiintei. Principalele tipuri de gandire maladaptiva sunt: catastrofierea, exagerarea si auto-sugestia. Toate acestea au potentialul de a stimula deznadejdea si de a intensifica experienta durerii. Aceste stiluri de gandire pot fi modificate sau reduse prin constientizarea naturii si a impactului acestora si prin prescrierea de noi strategii”, a mai precizat hipnoterapeutul in comunicatul citat.

Etichete: hipnoza, terapie durere, boli cronice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.