Policlinica Spitalului de Pneumoftiziologie Galati, extinsa si modernizata

Ambulatoriul de specialitate al Spitalul de Pneumoftiziologie Galati va fi extins, modernizat si dotat cu aparatura medicala noua.

Policlinica va avea la parter camere de investigatii si de comanda pentru radiologie, camera obscura, cabinetul medicului radiolog, camera de comanda a computerului tomograf (CT), camera de investigatii CT, camere de precolectare a deseurilor si o camera pentru recoltarea sangelui.

De asemenea, tot la parter se vor gasi si o sala de asteptare, spatii separate pentru femei si barbati, destinate pregatirii pacientilor pentru investigatii sau pentru tratamente, arhiva ambulatoriului si a CT-ului, grupuri sanitare si un spatiu de depozitare.

La etaj, ambulatoriul va avea un cabinet de pneumologie pentru adulti, cabinet de pneumologie pentru copii, cabinet de explorari functionale, camera de recoltare sputa, sali de asteptare pentru copii si pentru adulti si sali de tratamente separate pentru cele doua categorii de pacienti. In spatiul ramas liber va fi amenajat un vestiar, un spatiu de depozitare, grupuri sanitare si un birou de evidenta medicala si programare a pacientilor, relateaza Agerpres.

Noul ambulatoriu va avea o suprafata totala de peste 800 de metri patrati, iar proiectul prevede si lucrari de reabilitare termica a anvelopei cladirii, reabilitarea termica a sistemului de incalzire si de furnizare a apei calde, instalarea de pompe de caldura de tip aer-apa, instalarea de sisteme de climatizare, ventilare naturala.

Conform sursei citate, Spitalul de Pneumoftiziologie Galati are o capacitate de 350 de paturi, iar anual aproximativ 6.000 de pacienti din Galati si din judetele invecinate sunt internati in unitatea sanitara.

Etichete: policlinica, spital pneumoftiziologie, ambulatoriu galati, servicii pneumoftiziologie galati

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.