Defibrilator automat extern, instalat intr-un parc din Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca a fost instalat primul defibrilator extern automat public, in Parcul ‘Iuliu Hatieganu’.

„A avut loc instalarea primului defibrilator extern automat (AED), public, din Cluj-Napoca in Parcul ‘Iuliu Hatieganu’, in incinta Complexului de natatie Universitas al Universitatii Babes-Bolyai. Acest tip de aparat nu necesita pregatire medicala, fiind usor de folosit de catre oricine. Fiind accesibil publicului larg, in cazul unei persoane aflate in stop cardio-respirator, pe langa manevrele de resuscitare de baza, si anume compresiuni toracice si ventilatie gura la gura, se foloseste si acest defibrilator automat extern. Utilizatorul trebuie doar sa asculte instructiunile aparatului, sa lipeasca electrozii pe pacient si sa apese butonul pentru soc atunci cand defibrilatorul cere acest lucru”, a declarat Bogdan Veres, presedintele Asociatiei Studentilor Kinetoterapeuti din Cluj, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca folosirea unui astfel de defibrilator, impreuna cu manevrele de resuscitare, dubleaza sansele de supravietuire pana la sosirea ambulantei.

Defibrilatorul a fost instalat in urma campaniei de strangere de fonduri ‘Si tu poti salva o viata’.

Etichete: defibrilator automat, defribrilator automat extern cluj, resuscitare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.