Persoanele cu venituri mai mici decat salariul minim brut, scutite de plata CASS

Sute de mii de persoane fizice vor fi scutite de plata contributiei la sanate (CASS), in urma unei decizii a Guvernului.

„Guvernul Romaniei a decis acordarea de facilitati fiscale si a modificat in acest sens Codul fiscal. Astfel, persoanele fizice pentru care baza de calcul a contributiei pentru sanatate a fost rotunjita la nivelul unui sau, dupa caz, a 12 salarii de baza minime brute vor beneficia de anularea contributiei la sanatate si a penalitatilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017. De aceasta masura vor beneficia si persoanele fizice care nu au realizat venituri in perioada respectiva, adica 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, cu exceptia celor care au optat pentru plata contributiei conform OUG 41/2015”, a precizat ministrul Finatelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Persoanele care nu au avut venituri in acesti an vor beneficia si ei de aceasta decizie de scutire a contributiei CASS si isi pot recupera banii in urma unei solicitari.

Etichete: cass, contributie sanatate, amnistie sanatate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.