Ministerul Sanatatii va cumpara un tomograf pentru Spitalul Judetean Targu Jiu

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca ministerul va finanta mai multe investitii in achizitia de echipamente si aparatura medicala pentru Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), printre care si pentru un computer tomograf, precum si extinderea Unitatii de Primiri Urgente.

Ministrul a punctat ca tomograful va intra in dotarea UPU astfel incat pacientii care se prezinta in urgenta sa nu mai fie transportati cu ambulanta pentru investigatii, relateaza Agerpres.

„S-a semnat contractul de finantare pentru extinderea si modernizarea UPU. Tot acolo Ministerul Sanatatii va finanta achizitia unui computer tomograf (…) La SJU pe langa acest computer tomograf vor mai fi dotari in aparatura medicala, respectiv trusa de laparoscopie, ecografe performante, paturi in Terapie Intensiva, monitoare, aparate de ventilatie, aparate de anestezie, mese de operatie”, a declarat Sorina Pintea, potrivit sursei citate.

Ministrul a adaugat ca se vor finanta investitii si in alte spitale din judetul Gorj, in functie de solicitarile ‘realiste’ ale respectivelor unitati.

De asemenea, demnitarul a precizat ca ministerul va achizitiona si aparate de radiologie digitala pentru spitalele din tara, iar achizitia va fi facuta prin licitatie nationala.

Etichete: computer tomograf, tomograf spital targu jiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.