Cat costa hrana unui bolnav dintr-un spital si cat costa hrana unui detinut

Hrana unui bolnav internat intr-un spital din Romania este in valoare de 10 lei, bani pe care decidentii ii considera suficienti.
Potrivit Stirilor Pro TV, o mama, internata cu copilul, spune ca mancarea din spital e putina si fara gust, asa ca rudele ii aduc pachet de acasa. Unele spitale apeleaza la firme de catering, altele au bucatarii proprii. In ambele variante suma alocata este extrem de mica, spun managerii spitalelor.

Nu de putine ori, medicilor specialisti li se pare imposibil sa faca un meniu sanatos pentru intreaga zi, care sa ajute bolnavul sa se refaca si care sa se incadreze in suma de 10 lei.

Conform sursei citate, meniuri mai scumpe primesc doar bolnavii de cancer, diabeticii si cei infectati cu hepatita sau HIV. Norma de hrana repartizata zilnic fiecarui bolnav este de 300 de ml pentru o masa, iar alocatia este cuprinsa intre 10 si 17 lei.

„Nu pot asigura nevoile pacientului. Spitalele sunt nevoite de multe ori sa foloseasca alimente de calitate proasta: conserve si alimente foarte ieftine”, spune si Vasile Barbu, presedinte Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, citat de Stirile Pro Tv.

Meniul zilnic al unui condamnat porneste de la 5 lei fara TVA si poate ajunge la 10 lei daca acesta munceste, e arestat preventiv sau condamnat pe viata.

Etichete: hrana bolnav, hrana detinuti, mancare spital, meniu zilnic

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.