Bucuresti: Mai multi bani pentru mancarea pacientilor din spitale

Suma alocata pentru mancarea din spitalele aflate in administrarea Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti se va majora cu 50%.

HG 851/2018 prevede alocatii de hrana cu valori cuprinse intre 5 si 20 de lei/zi, suma variind in functie de afectiunea si varsta pacientilor, relateaza Agerpres.

Conform decizie luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, nivelul alocatiilor poate fi majorat de catre unitatile administrativ-teritoriale pentru spitalele aflate in subordinea lor, cheltuielile suplimentare urmand sa fie suportate din bugetele proprii.

„Avand in vedere cresterea preturilor la marfurile alimentare in perioada octombrie 2016 – decembrie 2018, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli, este necesara majorarea nivelului actual al alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice aflate in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti si administrarea ASSMB”, scrie in proiectul de hotarare votat luni de alesii bucuresteni.

Anul trecut s-a luat o decizie similara, atunci fiind majorat cu 50% nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice.

Etichete: mancarea din spitale, alocatii de hrana, spitale bucuresti

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.