Cabinet modern de oncologie, cu meloterapie, amenajat la Spitalul Judetean Giurgiu


Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu, Mihaela Rata, a declarat ca in cadrul unitatii sanitare a fost amenajat si dat in folosinta un cabinet modern in ambulatoriu de oncologie, in care pacientii au parte de ‘multa lumina, culoare si meloterapie’, realizat cu sprijinul Consiliului Judetean si al unor tineri voluntari.

„Pe tot parcursul anului 2017, la Spitalul Judetean Giurgiu au fost oferite 4.100 de consultatii in ambulatoriu, iar in primele noua luni ale anului 2018 au fost oferite 2.993 de consultatii, de aceea ne-am gandit sa punem la dispozitia acestor pacienti o locatie noua, pe care am amenajat-o in cladirea veche a spitalului. Fostul cabinet ambulatoriu era unul sumbru si am vrut sa dam culoare si optimism acestor pacienti, motiv pentru care am amenajat in incinta spitalului, in apropierea sectiei de neurologie, un cabinet ambulatoriu cu sase paturi. Este un spatiu plin de culoare, pentru ca mai multi voluntari tineri, artisti plastici din municipiu, dar si angajati ai spitalului, au pictat diverse imagini din natura pe peretii salonului, iar pacientii, in timp ce isi primesc tratamentul, pot beneficia si de meloterapie”, a declarat pentru directorul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu, Mihaela Rata, citata de Agerpres.

Conform acesteia, amenajarea cabinetului a durat o luna de zile si a fost facuta din fonduri proprii, cu sprijinul Consiliului Judetean Giurgiu.

Potrivit sursei citate, in judetul Giurgiu sunt aproximativ sapte mii de persoane cu afectiuni oncologice. Dintre acestia, pe parcursul anului trecut, au fost internate 987 de persoane, iar de la inceputul anului si pana in prezent, peste 800 de bolnavi.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Ciurar sanda amalia spune:

    Esteo problema grava daca fetița mea calcă cu piciorul stang putin înăuntru este grav se poate trata?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.