Studiu: Cazurile de boala renala cronica (BRC) din cauza poluarii atmosferice au depasit 10 milioane

Numarul total al cazurilor de boala renala cronica (BRC) cauzate anual de poluarea atmosferica a depasit 10 milioane, conform unui nou studiu, citat de Xinhua.

Oamenii de stiinta de la Centrul de Epidemiologie Clinica al VA Saint Louis Health Care System care au descris anterior o asociere intre nivelurile ridicate de particule fine in suspensie si riscul de dezvoltare a BRC au revenit ulterior si au utilizat metodologiile studiului pentru a realiza o estimare a gradului in care poluarea aerului contribuie la aparitia bolii cronice renale.

Rezultatele cercetarii sugereaza ca masura in care poluarea atmosferica duce la aparitia BRC variaza considerabil in functie de pozitia geografica, cele mai inalte valori fiind observate in America Centrala si Asia de Sud, relateaza si Agerpres.

”Poluarea atmosferica ar putea explica cel putin in parte cresterea incidentei BRC cu origini necunoscute in multe zone zone geografice din lume, si cresterea (cazurilor de) nefropatie mezoamericana in Mexic si America Centrala”, a declarat cercetator principal Benjamin Bowe in cadrul unui comunicat de presa mentionate de surele citate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.