Imunizarea impotriva bolilor meningococice prin vaccinare

SFATURI PENTRU PACIENTI

Daca circulati intr-o zona endemica vaccinati-va. Vaccinarea este cea mai buna forma de preventie a bolii – boala cu rata mare de fatalitate.

Vaccinul meningococic polizaharidic A + C se administreaza peste varsta de 6 luni – o singura doza. Revaccinarea este indicata dupa 2 – 4 ani in functie de varsta pacientului la administrarea primei doze si de riscul de expunere.

In SUA exista un vaccin meningococic ce cuprinde 4 din cele 5 serotipuri frecvente (fara B) si un alt vaccin ce contine doar serotipul B si se efectueaza persoanelor care calatoresc in zone endemice, lucratori din armata, studenti in anul I, persoane expuse prin natura serviciului la meningococ si asplenie functionala sau chirurgicala.

ADRESATI-VA NEAPARAT MEDICULUI

,,Meningococcemia omoara mai rapid decat orice alta boala infectioasa,, de aceea la cea mai mica suspiciune de boala adresati-va imediat medicului, ce va va recomanda internarea obligatorie. Contactii se supravegheaza si li se recomanda chimioprofilaxie cu antibiotic.

Comentariile sunt inchise.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.